Korfbal: Tweemaal Zes moet aan de bak, Huizen doet uitstekende zaken

Korfbal: Tweemaal Zes moet aan de bak, Huizen doet uitstekende zaken
Joyce Westland boekte met Huizen een belangrijke zege in de strijd tegen degradatie.
© Foto Studio Kastermans/Leon Dakkus
Korfbal

Met nog twee speelrondes te gaan moet Tweemaal Zes nog alle zeilen bijzetten om lijfsbehoud in de hoofdklasse van het veldkorfbal veilig te stellen.

Zaterdag deelden de Maartensdijkers de punten met SDO: 17-17. Daardoor staat TZ nog altijd twee punten achter concurrent Sporting Delta. ,,Het wordt een moeilijke opgave, maar we gaan ons best doen”, aldus coach Arjen van Ginkel. Zijn ploeg speelt komende zaterdag tegen titelkandidaat TOP en op 15 juni tegen Rohda, de huidige nummer drie van de hoofdklasse B.

Dat TZ in Kamerik uiteindelijk met een punt genoegen moest nemen, mocht gerust teleurstellend genoemd worden. Aanvankelijk was er voor de ploeg uit Maartensdijk geen vuiltje aan de lucht: 1-5. In deze fase scoorden onder meer Milenka Meering, Luke van Kouterik en Antoinette Enschedé. Richting het slot van de eerste helft smolt de voorsprong echter als sneeuw voor de zon: 7-8. Na rust zetten Van Kouterik, Enschedé en Randy Bruijntjes de bezoekers op een 10-14 voorsprong. Daarna kende TZ ruim tien minuten lang een mindere fase: 16-16. SDO nam een paar minuten voor tijd zelfs zeer brutaal een voorsprong, maar Bruijntjes maakte met een strafworp alsnog gelijk: 17-17.

Topscorers waren Bruijntjes, met zes doelpunten, en Van Kouterik en Enschedé, beiden kwamen tot drie treffers.

In de derde klasse G deed Huizen zaterdag uitstekende zaken. Want door de 16-13 overwinning op hekkensluiter Arena staat de ploeg van Hendrik Jongerden en Jaap van Ginkel - met acht punten uit twaalf gespeelde wedstrijden - nu op de zesde plek. Olympus ’58 (zes punten) en Arena (drie punten) sluiten de rij in deze afdeling. ,,Dit zijn twee zeer belangrijke punten”, besefte Jongerden dan ook.

Voor eigen publiek opende Huizen ijzersterk. Roelof Hogenbirk (twee doelpunten), Ruth van de Hoef en Koen Joling tilden de thuisclub binnen een paar aanvallen naar een 4-0 voorsprong.

Veel plezier had Huizen niet van deze voorsprong. Arena kwam sterk terug (5-5) en leidde halverwege zelfs met 7-9. ,,In die fase korfbalden wij zonder overtuiging”, vond Jongerden.

Na rust gaven beide achttallen elkaar tot 11-11 geen duimbreed toe. Hierna loodsten Jelmer Rebel, Maikel van As en Hogenbirk de thuisclub alsnog langs de bezoekers uit Veenendaal: 16-13.

Hogenbirk was met vijf doelpunten het meest op dreef voor Huizen in aanvallend opzicht.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Keuze van de redactie