Hockeytrainer Robert-Jan Cox vertrekt toch bij Laren

Vertrekkend trainer Robert-Jan Cox.
© Archieffoto
Hockey

De dames van Laren moeten op zoek naar een nieuwe coach. Robert-Jan Cox gaf eerder nog aan door te zullen gaan, maar is op dat besluit teruggekomen.

Volgens Cox werd de laatste weken meer duidelijk over hoe het er voorstaat. „Ik zie het niet meer zitten om door te gaan. Ik heb het de meiden en de club verteld en wil het afsluiten. Ik ben direct en duidelijk geweest, dat is wat ik kon doen. Ik heb naar eer en geweten gehandeld.”

Voorzitter Peter Havenga is er niet blij mee. „Ik vind het heel jammer, meer wil ik er niet over kwijt. Het kwam als een verrassing. We moeten nog van hem horen waarom hij precies tot dit besluit is gekomen, maar ik denk wel dat het meer met hem te maken heeft dan met ons. Wanneer we rond de tafel gaan, weet ik nog niet. Het is te vers om er wat over te zeggen, we weten het pas net.”

Cox zelf wil niet kwijt wat nou precies de doorslag heeft gegeven. „Het is niet aan mij om daarover naar buiten te treden. Het is gissen wat er bij de club gaat gebeuren, maar mijn gevoel is altijd goed en zegt me er niet mee verder te gaan. Ik weet zeker dat dit voor mij de juiste beslissing is.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Video uitgelicht