Hockeycoach Cox vertrekt toch bij dames Laren

Robert-Jan Cox op archiefbeeld.
© Archieffoto
Laren

Laren moet op zoek naar een nieuwe coach. Robert-Jan Cox had eerder aangegeven door te gaan bij het damesteam, maar is op dat besluit teruggekomen. Wat er precies aan de hand is wil hij niet zeggen.

Na het eind van de competitie veranderde zijn gevoel. Volgens Cox werd de laatste weken wat meer duidelijk over hoe het er voorstaat. ,,Ik zie het niet meer zitten om door te gaan. Ik heb het de meiden en de club verteld en wil het afsluiten. Ik ben direct en duidelijk geweest, dat is wat ik kon doen. Ik heb naar eer en geweten gehandeld.”

Voorzitter Peter Havenga is niet blij met het besluit. ,,Ik vind het heel jammer, meer wil ik er niet over kwijt. Ja, het kwam als een verrassing. We moeten nog van hem horen waarom hij precies tot dit besluit is gekomen, maar ik denk wel dat het meer met hem te maken heeft dan met ons. Wanneer we rond de tafel gaan weet ik niet. Het is te vers om er wat over te zeggen, we weten het pas net.”

Cox zelf wil niet kwijt wat nou precies de doorslag heeft gegeven. ,,Het is niet aan mij om daarover naar buiten te treden, ik kan alleen maar over mezelf praten. Het is gissen wat er bij de club gaat gebeuren, mijn gevoel is altijd goed en het zegt me er niet mee verder te gaan. Ik weet zeker dat dit voor mij de juiste beslissing is.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal