Huizers op Facebook: ’Groen van jaloezie kijk ik naar de buren’

Huizers op Facebook: ’Groen van jaloezie kijk ik naar de buren’
Het terras van de Blaricummer strandtent enkele dagen geleden.
© foto facebookpagina Blaricum Beach
Huizen

Op sociale media reageren Huizers jaloers op de allernieuwste aanwinst van Blaricum: een strandtent.

Een foto van het zonnige terras van Blaricum Beach wordt - onder de noemer ’Ook een mooi idee voor Huizen??’ - gedeeld op de voor en door Huizers opgezette Facebook-pagina ’Wat vind jij ervan?’.

De tientallen reacties lopen uiteen van jaloezie op de buren tot kritiek op de ’Huizer molens die nu eenmaal altijd langzaam malen’. Nadat plannen voor onder meer een zwematol met duikplek en strandpaviljoens werden gepresenteerd is Huizen immers al weer geruime tijd bezig met de - lang geleden beloofde - ’visie’ voor het eigen stukje Gooimeerkust.

Lees ook: ’Nieuw paviljoen vergt nieuwe vergunning; Blaricum sjoemelt niet met regels’

Groen van jaloezie

’Groen van jaloezie kijk ik naar de buren’, luidt een van de reacties. ’Nog meer reden om te fuseren?’ En: ’Ik overweeg te verhuizen en alles mee te nemen’.

Ook enkele raadsleden mengen zich in de discussie op Facebook. Daniëlle van Deutekom van het CDA vindt de Blaricummer strandtent ’heel gaaf’. ’Superinitiatief van hardwerkende ondernemers! In Huizen zijn er vast ook enthousiaste ondernemers, maar helaas heeft de gemeente nog geen aanvraag ontvangen. Daarnaast wel leuke restaurants aan de zomerkade!’

Kustvisie

In reactie op vragen meldt Van Deutekom dat de langverwachte kustvisie eraan komt.

’Afgelopen weken veel avonden waar er met inwoners en ondernemers wordt gesproken over ideeën, mogelijkheden en dromen! Mooi om te zien dat we zoveel betrokken inwoners hebben. Maandag 27 mei wordt de visie teruggekoppeld aan de participatiegroepen. Op 26 juni krijgen we in de raadscommissie Fysiek Domein daar een collegebesluit over en kunnen we doorpakken! Ik kijk er naar uit.’

Passiviteit

Nienke de Wit, directeur van het Huizer Museum, moet het allemaal nog zien. ’Het valt mij op dat er onder ondernemers en burgers passiviteit ontstaat onder de mensen die wat willen. Het is te hopen dat de uitkomst van dit participatieproces zeer serieus genomen wordt en geïmplementeerd wordt in de plannen die haalbaar zijn. Maar vooral ook dat men betrokken blijft. Anders vertrekken alle ondernemende Huizers vanzelf naar de buren’, stelt De Wit.

Transparantie

’Laten we daarvoor waken en met zijn allen zorgen dat initiatieven een kans krijgen. Gemeente is dan wel nu aan zet om de toon te herstellen en transparantie te tonen. Het dus beter doen dan de vorige keer’, verwijst zij naar het het in de ogen van de betrokken burgers mislukte participatieproces rond de invulling van het Keu-gat.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Keuze van de redactie