Premium

Opnieuw integriteitsmelding ingediend bij de gemeente Hilversum

Opnieuw integriteitsmelding ingediend bij de gemeente Hilversum
Hilversum

Er is opnieuw een integriteitsmelding ingediend bij de gemeente Hilversum. Ditmaal is de melding gericht op het uitlekken van de naam van eerdere melder raadslid Bianca Verweij.

Het SP-raadslid diende een integriteitsmelding in tegen wethouder Wimar Jaeger (economie, media) over vermeende belangenverstrengeling, door zowel een bestuursrol te hebben bij de Dutch Media Foundation (die subsidie ontvangt) als bij het Stadsfonds (dat geld toewijst). Haar naam lekte echter uit.

De indiener van de nieuwe melding (die zelf anoniem wil blijven) heeft nu op 15 mei gevraagd een onderzoek naar het ’lek’ te starten. ’Wij vragen u te onderzoeken wie zijn/haar mond heeft/hebben voorbij gepraat’. Pijlen zijn gericht op burgemeester Pieter Broertjes en een specifieke ambtenaar. Want zij moeten volgens de indiener als enigen de melding onder ogen gehad hebben.

Dinsdag volgde antwoord op de nieuwe melding. De griffier, sprekend namens het presidium (de fractievoorzitters van de partijen in de raad), zegt dat het lek al aan de orde is geweest. ,,Wij hebben toen besloten dit te betrekken bij de evaluatie van het al lopende onderzoek.’’ Besloten is om de nieuwe melding op te nemen in de evaluatie van het onderzoek naar Jaeger. Er volgt dus geen screening zoals het Stappenplan voorschrijft.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.