Zaterdag lekker struinen op de Rommelroute in Hilversumse wijk Over ’t Spoor

Hilversum

Vorig jaar was de Rommelroute door de Hilversumse wijk Over ’t Spoor een groot succes, dus wat doe je dan? Precies: je organiseert het nog een keer.

Zaterdag 25 meivan tien tot drie uur staat Over ’t Spoor dus weer in het teken van lekker scheumen in andermans overbodige huisraad. „Wordt weer hartstikke leuk”, weet Ed Bakker van de organisatie op voorhand al. „We hebben op dit moment iets van 55 aanmeldingen van buurtbewoners die meedoen, en de ervaring van vorig jaar leert dat daar op het laatste moment nog wel een stuk of wat bij komen, als ze in de gaten hebben dat het best aardig weer is.”

Het concept is heel simpel: buurtbewoners die van hun spullen af moeten, of iets anders te verkopen hebben, bouwen een kraampje in de tuin of leggen een kleedje op de stoep. En dan: verkopen maar. „De een heeft boeken of zo, maar we hebben nu ook iemand die zelfgekweekte plantjes gaat verkopen. En iemand anders gaat binnenkort verhuizen, dus die wil van een deel van zijn inboedel af.” Bijkomende attractie: in de Goudriaanstraat wordt een kleedjesmarkt gehouden.

Hoewel de editie 2018 in Over ’t Spoor naar meer smaakte, zijn er toch wel wat aanpassingen gedaan. „De deelnemers zaten toen te ver van elkaar vandaan. Mensen die een beetje in de uithoeken zaten kregen nauwelijks aanloop. Doen we nu anders. We hebben het gebied verkleind tot zeg maar van de Geuzenweg tot aan de Simon Stevinweg. Dat is wat beter te belopen.”

Centraal punt is net als vorig jaar buurthuis De Geus aan de Geuzenweg. Daar is een plattegrond met alle deelnemende adressen te vinden.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Keuze van de redactie