Premium

Hilversumse Loeki-sloper staat op camerabeeld: ’Geen toevallige vernieling, hij had gereedschap bij zich’

Hilversumse Loeki-sloper staat op camerabeeld: ’Geen toevallige vernieling, hij had gereedschap bij zich’
Hier stond Loeki.
© foto eric lorier
Hilversum

De vandaal die eind vorige week de Loeki-pop van de Hilversumse Media Mile heeft gesloopt staat op camera. De beelden zijn aan de politie overgedragen.

Dat zegt directeur Jeroen Kreijkamp van Hilversum Marketing, de organisatie achter de Media Mile. Kreijkamp hoopt dat de dader zich meldt, zeker nu bekend is dat het vandalisme gefilmd is door een bewakingscamera in de onmiddellijke nabijheid van de gesloopte pop. Er is inmiddels ook aangifte gedaan van de vernieling.

Kreijkamp zegt ’geschokt’ te zijn door het vandalisme. ,,Zeker ook omdat het geen toevalligheid is. Je moet echt serieus gereedschap meenemen om zo’n zuil open te maken. Op de beelden kan je dat ook zien. De pop is eruit gehaald, kapot gemaakt en weer teruggelegd. Onbegrijpelijk.”

De ’mile’ is een interactieve route van station Hilversum naar Beeld en Geluid met informatie over de Hilversumse omroepgeschiedenis. Op vier plekken in de route staat een vitrinekast met omroepmemorabilia, zoals dus ook de gesneuvelde replica van Loeki de Leeuw.

Hilversum Marketing heeft na de vernieling besloten alle vier de Media Mile-zuilen voorlopig leeg te halen. De organisatie wil de zuilen eerst beter hufterproof maken.

Lees ook: Hilversumse Media Mile-zuilen voorlopig leeg na vernieling Loeki-pop: ’Eerst hufterproof maken’ en Asjemenou: Hilversumse Loeki de Leeuw slachtoffer van bruut geweld

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.