Plaatsing voor Olympische Spelen in het geding voor Naardense zeilster Odile van Aanholt na teleurstellend EK

Plaatsing voor Olympische Spelen in het geding voor Naardense zeilster Odile van Aanholt na teleurstellend EK
De Naardense Odile van Aanholt leeft momenteel tussen hoop en vrees.
© Archieffoto
Weymouth

Odile van Aanholt moet vrezen voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. De Naardense zeilt met partner Marieke Jongens een teleurstellend EK, terwijl hun concurrenten in de 49erFX-klasse juist prima presteren.

Regerend wereldkampioenen Annemiek Bekkering en Annette Duetz bezetten na vijf van de zes dagen de tweede plaats, terwijl Van Aanholt (21)en Jongens slechts twintigste staan. Dat duo pakte bij het eerste selectiemoment voor Tokio - eind april, tijdens de wereldbekerwedstrijd in het Italiaanse Genua - een riante voorsprong op hun rivalen, door er daar verrassend met de winst vandoor te gaan.

Door die prestatie moeten Bekkering en Duetz op het EK bij de eerste twee zien te eindigen. Alleen met goud of zilver kunnen ze de interne selectiestrijd voor Tokio nog winnen van Van Aanholt en Jongens. Die zijn door hun matige presteren voor de kust van het Britse Weymouth echter vrijwel kansloos voor deelname aan de afsluitende medal race van vandaag, en moeten dus op een mindere dag van het ervaren tweetal hopen.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Keuze van de redactie