Zaalvoetballers FC Weesp moeten opnieuw in de achtervolging bij jacht op promotie naar de topklasse

Zaalvoetballers FC Weesp moeten opnieuw in de achtervolging bij jacht op promotie naar de topklasse
Net als in de eerste ronde van de nacompetitie dient Niels Irik opnieuw met FC Weesp een achterstand goed te maken in de return.
© Archieffoto
Winkel

De zaalvoetballers van FC Weesp moeten maandagavond in eigen zaal een 3-2 nederlaag tegen DWOW zien weg te poetsen om uitzicht te houden op promotie naar de topklasse.

,,We tekenen voor het scenario van afgelopen week”, aldus captain Remi Lok. In de vorige ronde verloor FC Weesp de uitwedstrijd ook met minimaal verschil en werd die nederlaag vervolgens ruimschoots rechtgezet in eigen zaal.

In het Noord-Hollandse Winkel begon zowel DWOW, de nummer twee van de hoofdklasse A, als FC Weesp aftastend aan het duel. De bezoekers hadden moeite met het fysieke spel van de thuisploeg, maar openden dankzij een treffer van Jasper Spanjerberg wel de score. Defensief geklungel resulteerde in een snelle gelijkmaker, waarna Bart Tijnagel de Weespers toch weer op voorsprong bracht.

Na de hervatting kwam DWOW wederom langszij. Met nog meer dan voldoende tijd en kansen over en weer was het een kwestie van wachten op een beslissende goal. Die viel, in het nadeel van FC Weesp. ,,We hebben veel kansen gemist, maar ik moet zeggen dat DWOW een aantal prima spelers heeft”, erkende Lok. Ondanks de slechte uitgangspositie houdt de captain vertrouwen in een goede afloop. ,,Het wordt spannend maandag, maar thuis zijn wij altijd wat sterker.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Keuze van de redactie