Verkeerde mengverhouding schoonmaakmiddel zwembad: groot alarm in Naarden [update]

© Mizzle Media

© Caspar Huurdeman

© Caspar Huurdeman

© Mizzle Media

1 / 4
Internetredactie / Leander Mascini
Naarden

Bij onderhoudswerkzaamheden aan een privé zwembad in een woning aan het Vogellaantje in Naarden is een gevaarlijke stof vrijgekomen. De omgeving is ruim afgezet.

Twee onderhoudsmonteurs waren vrijdagochtend bezig met het schoonmaken van het inpandige zwembad. Ze moesten een schoonmaakmiddel mengen en dat ging verkeerd. De verkeerde mengverhouding bleek gevaarlijk te zijn, waarop de brandweer werd gebeld. Ze konden zelf op tijd de zwembadruimte verlaten.

Deze heeft opgeschaald naar het sein GRIP-1. Dat was vooral zodat er meetploegen naar de locatie geroepen konden worden, vertelt een woordvoerder van de brandweer. Uit de meting komt een advies wat er verder moet gebeuren. Het kan zijn dat de gevaarlijke stoffen uit het pand ’gezogen’ moeten worden, maar het kan ook zomaar zo zijn dat het openzetten van deuren en ramen genoeg is.

Lees ook: Bussen vol schoolkinderen kunnen door gevaarlijke stoffen niet naar Oud Valkeveen: ’Schoolreisje maar afgelast’

Er raakte niemand gewond door de schadelijke stoffen, wel is een van de monteurs nagekeken in een ambulance. De bewoners waren niet thuis.

De Valkeveenselaan is afgesloten, waardoor speelpark Oud Valkeveen niet te bereiken is. Er staat een paar bussen met schoolkinderen te wachten tot ze er weer door kunnen.

[update 11.35 uur]

Het afgezetgebied is inmiddels afgeschaald van 500 meter naar 100 meter.

Bezoekers speelpark kunnen er weer heenrijden via de Oud Huizerweg of de Meentweg. De acht bussen met schoolkinderen zijn naar het sportcomplex in Huizen gestuurd.

De begraafplaats is inmiddels ook weer bereikbaar. Er wordt geen probleem verwacht voor de begrafenis die er vanmiddag staat gepland.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.