Profvoetballer wordt coach van Hilversumse waterpolosters

Profvoetballer wordt coach van Hilversumse waterpolosters
Mike Havekotte.
© Foto Wilma Vermunt
Hilversum

Een opmerkelijke ’transfer’: Mike Havekotte, keeper van ADO Den Haag, wordt met ingang van komend seizoen coach van de waterpolosters van HBW.

Helemaal uit de lucht vallen komt de aanstelling van de profvoetballer bij de eerstedivisionist - een startgemeenschap van het Hilversumse De Robben en het Bilthovense Brandenburg - nou ook weer niet.

De 23-jarige Havekotte speelde zelf in de jeugd bij Brandenburg en gaf bij die club de afgelopen jaren ook al training aan de jeugd.

Hij zal worden bijgestaan door zijn vader Robert, een oud-international die nog uitkwam op de Olympische Spelen van 1992 in Barcelona, en Jan Vervat. Zij zullen ook de coaching waarnemen wanneer Havekotte vanwege voetbalverplichtingen absent is.

De Bilthovenaar keepte in de jeugd bij FC Utrecht. In 2015 stapte hij over naar Excelsior, waarvoor hij in drie jaar geen officiële minuten in de hoofdmacht maakte. Afgelopen zomer werd hij overgenomen door ADO Den Haag.

Op 19 januari van dit jaar maakte hij in de slotfase van de thuiswedstrijd tegen VVV (2-4) zijn debuut in het betaald voetbal, als vervanger van de met een rode kaart van het veld gestuurde Robert Zwinkels. Een vervolg kreeg die invalbeurt vooralsnog niet.

Meer nieuws uit Sport Regionaal