Premium

Appartement in Hilversums Prinsenhof na brand nog maanden onbewoonbaar; buren opgelucht dat bewoner voorlopig niet terugkeert

Appartement in Hilversums Prinsenhof na brand nog maanden onbewoonbaar; buren opgelucht dat bewoner voorlopig niet terugkeert
Bewoners wachtten op het balkon tot de brandweer ze er af haalde.
© Archief
Hilversum

De bewoners van seniorencomplex de Prinsenhof in Hilversum waar vorige week brand uitbrak halen opgelucht adem.

Het appartement op de begane grond waar de brand ontstond, is nog maanden onbewoonbaar. De huurder die volgens de bewoners al lange tijd voor ernstige overlast zorgt, keert daardoor voorlopig niet terug naar het complex aan het Marktplein.

Lees ook: Bewoners van de Prinsenhof in Hilversum keren opgelucht en boos terug in hun woningen na de brand [video]

Lees ook: 90-jarige bewoonster De Prinsenhof Hilversum na de brand: ‘Ik loop hier nog steeds in m’n pyjama’

Dat zegt een woordvoerster van woningcorporatie Gooi en Omstreken. ,,We zijn met de man in gesprek over andere woonruimte.”

Of hij terug kan keren naar de Prinsenhof zodra zijn appartement weer op orde is kan ze niet zeggen.

Dat de huurder, die volgens zijn buren veel drinkt en een criminele achtergrond heeft, voor overlast zorgt is bij de woningcorporatie bekend.

,,We kennen het gerucht”, vertelde de woordvoerster maandag toen het merendeel van de negentig bewoners weer terug kon naar de schoongemaakte woningen. Vijf appartementen waren zo ernstig beschadigd dat meer tijd nodig was. Vier appartementen zijn nu ook klaar.

De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk. De politie sluit opzet zo goed als uit. In het appartement waar de brand woedde was te zien hoe een matras volledig verbrand is.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.