Premium

Volgende stap in zicht bij Kostverloren-project Weesp

Volgende stap in zicht bij Kostverloren-project Weesp
Dichtgetimmerde Kostverlorenflat in Weesp, november 2013.
© Foto Holland Media Combinatie
Weesp

Het ziet ernaar uit dat de drie woontorens aan de Kostverlorenstraat in Weesp gewoon gebouwd kunnen worden.

Als woningcorporatie Ymere een definitief besluit neemt over het bouwplan voor de plek waar tot begin 2015 de Kostverlorenflat stond, wordt het ontwerp verder uitgewerkt. Het plan voor de Kostverlorenstraat behelst twee appartementengebouwen van vijf woonlagen, samen 66 sociale huurwoningen, en zo’n 17 meter hoog. Een appartementengebouw bovenop het winkelcentrum Hogeweij van vijf woonlagen met dertig vrije sectorwoningen en een hoogte van 22,5 meter. Omwonenden voeren al jaren actie tegen de hoogte van vooral de flat op het winkelcentrum.

Omdat het plan zoals het er nu ligt binnen de ruimtelijke kaders past die de gemeenteraad heeft vastgesteld, staat eigenlijk niets meer een volgende stap in het project in de weg. ,,Wat er nu ligt voldoet aan de kaders die u als gemeenteraad heeft meegegeven”, zei wethouder Maarten Miner tegen de commissie SOB. ,,Als u iets anders wil, dan moet u de kaders veranderen.” Er moet nog wel bekeken worden of er voldoende parkeerplaatsen zitten in het Kostverloren-project.

Christian Pfeiffer (GroenLinks) merkte op dat zijn fractie ingrijpen in de kaders als uiterste mogelijkheid ziet.

Het college van burgemeester en wethouder heeft de gemeenteraad laten weten dat zij ’op korte termijn’ het bestemmingsplan in procedure zal brengen. Dat staat in de informatiebrief aan de gemeenteraad die in de commissie SOB is besproken. Volgens de VVD is alles nog ’erg vaag’. ,,Is er nu wel een plan, geen plan, is het een schets of ’een gedachte’, vroeg Hawre Rahimi. ,,Volgens ons kloppen er gegevens niet. De omwonenden maken zich geen zorgen over de kleur van de stenen.” De PvdA sloot zich daarbij aan. Het CDA vroeg wanneer het plan in de gemeenteraad komt.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.