Premium

Weesper wethouder John Vos zwijgt over schadeclaim van aannemersbedrijf; CDA’er Cees Sluyk blijft openheid vragen

Weesper wethouder John Vos zwijgt over schadeclaim van aannemersbedrijf; CDA’er Cees Sluyk blijft openheid vragen
De Singelstraat in Weesp, een doodlopend zijstraatje van de Achtergracht. Links de voormalige panden van aannemer Van Kooten.
© Foto Studio Kastermans/Ben den Ouden
Weesp

Het weigeren van vergunningen voor de bouw van negen woningen op de Singelstraat in Weesp zorgde voor een ongemakkelijke situatie in de vergadering van de commissie SOB in Weesp. De vragen van het CDA over de claim van ruim vijf ton van aannemersbedrijf J.C. van Kooten oogstten louter zwijgen.

Ook wethouder John Vos hulde zich in stilzwijgen. Hij verklaarde de stukken over de zaak niet te hebben, en dat het een juridische kwestie is waar hij zijn mond over houdt.

CDA’er Cees Sluyk had gehoopt door de brief van de advocaat van Van Kooten op de agenda van de commissie te zetten openheid over de zaak te krijgen. Het draait om de voormalige bedrijfspanden van de aannemer aan de Singelstraat in Weesp. Van Kooten wil op zijn voormalige bedrijfsperceel negen woningen bouwen, maar kreeg daarvoor geen medewerking van de gemeente. Sloopvergunning en omgevingsvergunning werden geweigerd. Ondertussen liepen voor Van Kooten de kosten op, vandaar de schadeclaim.

In de commissievergadering zei alleen Hawre Rahimi (VVD) erg verbaasd te zijn over de gang van zaken rond de Singelstraat. Hij zei zich ook zorgen te maken, net als Sluyk, en vroeg of er meer van dit soort gevallen zijn in Weesp. De vertegenwoordigers van de overige partijen deden er het zwijgen toe.

Daags na de commissievergadering toont Sluyk zich teleurgesteld over de houding van zijn politieke collega’s. Hij vindt ze tekortschieten in hun controlerende taak. „Maar ik blijf het volgen. Er moet openheid komen over wat er gebeurd is.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.