Premium

Gooi en Vechtstreek blijven achter met werkgelegenheid, regio Amersfoort doet het beter

Gooi en Vechtstreek blijven achter met werkgelegenheid, regio Amersfoort doet het beter
© Foto ANP
Hilversum

Op het gebied van werkgelegenheid blijven het Gooi en de Vechtstreek achter bij de landelijke ontwikkelingen. Eind 2018 waren hier minder banen geschapen voor mensen met een arbeidsbeperking dan de bedoeling was. Daarnaast nam het aantal WW-uitkeringen wel af, maar minder snel dan landelijk.

Dat laat uitkeringsinstantie UWV weten. De regio Amersfoort, waartoe het Eemland behoort, doet het beter dan het Gooi en de Vechtstreek.

Eind 2018 moesten (vergeleken met het peiljaar 2012) in Gooi en Vechtstreek 492 extra banen zijn geschapen voor mensen met een arbeidsbeperking. Het waren er in werkelijkheid slechts 447 ofwel 91 procent van de doelstelling. In de regio Amersfoort werden 1136 extra banen geschapen voor mensen met een arbeidsbeperking, veel meer dan de doelstelling (797). Ook landelijk werd de doelstelling overtroffen.

Eind april verstrekte het UWV in het Gooi en de Vechtstreek 4041 WW-uitkeringen, 40 minder dan in maart. Dat is en daling met 1 procent, terwijl landelijk het aantal WW-uitkeringen in een maand met 3,8 procent afnam. De regio Amersfoort hield daartussen vrijwel het midden. Daar telde het UWV eind april 4799 WW-uitkeringen. Dat waren 99 uitkeringen minder dan een maand eerder ofwel een daling met 2 procent.

Landelijk daalde het aantal WW-uitkeringen ten opzichte van april 2018 met 18,1 procent. In de regio Amersfoort bedroeg de daling slechts 15,6 procent en in Gooi en Vechtstreek nog minder: 14,3 procent.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.