Zeemansliederenfestival en recordpoging Zuiderzeeballade

Het regende hard, maar drie jaar terug werd uit volle borst meegezongen tijdens de Zomertijd-recordpoging.
© Foto Nancy Ubert/Holland Media Combinatie

De zomerbijlage Zomertijd, die vanaf 13 juli weer verschijnt bij deze krant, staat dit jaar in het teken van ’water’.

Met zo’n thema kunnen shantykoren natuurlijk niet ontbreken. ’Het kleine café aan de haven’, Klok van Arnemuiden, Zuiderzeeballade en andere liedjes over water en het leven daarmee.

Wat gaan we doen? Elke week kan een shantykoor uit het verspreidingsgebied van deze krant zich presenteren in Zomertijd. Als klap op de vuurpijl mag het koor optreden op het Zomertijd-shantyfestival dat we zondag 18 augustus in het Zuiderzeemuseum organiseren, in samenwerking met het Enkhuizer museum.

Koren die mee willen doen kunnen zich aanmelden met vermelding van de volgende gegevens: naam van het koor; dirigent, contactpersoon (naam, telefoon en e-mail); vestigingsplaats; aantal leden; korte historie (mag ook met een verwijzing naar de website); website (of Facebook); oprichtingsdatum.

Aanmelden kan tot 31 mei via e-mail: bijlageredactie@hollandmediacombinatie.nl onder vermelding van ’shantykoor Zomertijd’.

Recordpoging

Op zondag 18 augustus willen we de Zuiderzeeballade („Opa kijk ik vond op zolder, foto van die ouwe tijd’’) zingen met meer dan die 809 mensen. Gaat dat lukken?

Als er meer dan 809 mensen komen om dit lied te zingen, dan verbreken we namelijk ons eigen zangrecord, dat drie jaar terug werd neergezet tijdens Muziek aan de Middenweg in Middenbeemster. Toen werd in de stromende regen het lied ’Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder’ van Ramses Shaffy gezongen, het thema van dat jaar.

Meer nieuws uit Cultuur

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.