Hilversum gaat door met vrijwillige vuurwerkvrije zones tijdens jaarwisseling

© Foto ANP
Hilversum

De gemeente Hilversum gaat door met de vrijwillige vuurwerkvrije zones. Ook voor de komende jaarwisseling kunnen buurten bij de gemeente aankloppen als ze zo’n zone willen.

Hilversum hield tijdens de laatste jaarwisseling een proef met vuurwerkvrije zones. Buurten dienden zelf aan te geven dat ze zo’n zone wilden, de gemeente leverde de bijbehorende borden en hield tijdens Oud en Nieuw een extra oogje in het zeil. Er deden vijf buurten mee: rond kinderboerderij het Hertenkamp, de Lieven de Keylaan-Floris Vosstraat, omgeving van de Kroonlaan-Witte Kruislaan, Rita Reijshof en de Da Costalaan.

De gemeente gaat de komende periode een buurtonderzoek of een buurtpeiling te houden om erachter te komen of er meer wensen rond de jaarwisseling leven bij de bevolking. Ook wil de gemeente duidelijk krijgen in welke delen van Hilversum vuurwerkvrije zones op draagvlak kunnen rekenen.

Verbeterpunten

De afgelopen periode heeft Hilversum de jaarwisseling zelf al geëvalueerd met diverse partijen. De gemeente stelt dat de overgang van 2018 naar 2019 over het algemeen goed is verlopen. Volgens de gemeente is ook gebleken dat op zijn minst een deel van de bevolking blij was met de vuurwerkvrije zones. Wel is er een aantal verbeterpunten. Zo kan de plaatsing van de borden die de vuurwerkvrije zones markeren beter, en dient ruimer van tevoren worden bekendgemaakt dat de mogelijkheid bestaat om zo’n zone aan te vragen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.