Hilversum vlagt voortaan tegen homofobie, maar dit jaar nog even niet: Máxima is jarig

Hilversum

De gemeente Hilversum hijst voortaan de regenboogvlag tijdens de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie. Tenminste, dat was de bedoeling.

Bij de eerste de beste gelegenheid gaat het namelijk al meteen niet lukken. De bewuste dag is 17 mei, en laat dat nu net de dag zijn dat koningin Máxima jarig is. De gemeentelijke vlaggenmast is dan dus al gereserveerd voor de nationale driekleur. ,,Er wordt voor volgend jaar gekeken naar een oplossing hiervoor, dit jaar wordt er digitaal gevlagd als alternatief”, meldt een woordvoerder van de gemeente. Met andere woorden: er wordt op sociale media aandacht aan besteed.

Het college van burgemeester en wethouders besloot net deze week om de regenboogvlag niet alleen op Coming Out Day te hijsen, maar ook op de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie. Die dag, jaarlijks op 17 mei, wordt stilgestaan bij het feit dat de Wereldgezondheidsorganisatie op 17 mei 1990 homoseksualiteit officieel van de lijst met psychische aandoeningen schrapte.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.