Premium

Filmrecensie ’The hustle’:Geen enkele nuancering of lekker vette knipoog

Filmrecensie ’The hustle’:Geen enkele nuancering of lekker vette knipoog
Anne Hathaway (links) en Rebel Wilson in ’The hustle’.
© Foto PR

„Geen man ter wereld gelooft dat een vrouw slimmer kan zijn dan hij”, stelt de succesvolle zwendelaar Josephine (Anne Hathaway) met een zelfvoldane grimas. En in misdaadkomedie ’The hustle’ klopt die stelling ook echt. Iedere man is een ontzettende oen die zich om de tuin laat leiden door een zielig verzinsel, waarna hij steevast als troost z’n portemonnee trekt.

Mijn zus is ontvoerd! Ik heb een visum nodig! Josephine kan inmiddels in een grote villa aan de Franse kust wonen dankzij zulke leugens. Moeilijkheden dienen zich aan wanneer de pummelige oplichter Penny (Rebel Wilson) in haar gebied neerstrijkt. Om elkaar niet in de weg te lopen, beginnen ze een wedstrijdje. Wie de meest succesvolle zwendel volbrengt, krijgt het territorium aan de Middellandse Zee. Doelwit wordt een jonge tech-miljardair.

Oscarwinnares Anne Hathaway krijgt als de stijf elitaire Josephine weinig grappigs aangereikt, om zo alle ruimte te kunnen geven aan de lollige bots- en glijpartijen van haar tegenspeelster Rebel Wilson. Daar moet je van houden. Maar beslist stuitend is het seksistische, cynische wereldbeeld dat regisseur Chris Addison ons voorschotelt. Succes krijg je hier alleen als dat ten koste gaat van een ander. Iedere man mag zonder uitzondering een doelwit worden vanwege zijn geld en domheid. Geen nuancering, geen vette knipoog.

Meer nieuws uit Cultuur

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.