Documentaire bij De Groene Afslag: het andere leven van Wubbo Ockels [video]

Laren

Het leven van Wubbo Ockels was niet alleen een successtory. Dat blijkt uit de film die donderdagavond een voorpremière beleeft bij De Groene Afslag.

De documentaire heet ’Ockels Erfenis’ en regisseur Daan van Alkemade en Ockels’ weduwe Joos zijn bij De Groene Afslag aanwezig voor een inleiding en vragen na afloop.

Ruimtevaarder, natuurkundige en piloot Wubbo Ockels zag als eerste Nederlander vanuit de ruimte hoe kwetsbaar onze planeet is. Sindsdien hield hij zich bezig met duurzaamheid en startte hij in dat kader ook diverse projecten.

’Ockels Erfenis’ geeft ook bloot hoe de andere kant van het leven van de astronaut verliep. Ockels’ zoon bijvoorbeeld, kon niet opboksen tegen het imago van zijn beroemde vader en raakte verslaafd aan de drugs. De documentaire komt zaterdagavond ook op tv, om 21.00 uur op Nederland 2.

Wie niet kan wachten en wil horen wat Ockels weduwe te vertellen heeft, kan donderdag naar De Groene Afslag: soep om 18.45 uur, documentaire start om 19.30 uur. Toegangsprijs:12,50 ticket & soep, 7,50 alleen film. Kaarten via website Groene Afslag.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.