Hilversumse Sophie is Miss Beauty

Sophie (rechts) met de winnares in de categorie Miss Intercontinental.
© Eigen foto
Hilversum

De 22-jarige Sophie Egberink uit Hilversum is zondag uitgeroepen tot Miss Beauty of Noord-Holland (Miss Earth) 2019. „Ik had het niet verwacht.”

„Ik was zo zenuwachtig. Mijn naam begint met de S, dus ik moest steeds als laatste”, vertelt Sophie. „Maar ik zag dat het bij andere meiden steeds goed ging. Dat hielp.” Winnen was niet vanzelfsprekend voor de Hilversumse. „Het was een onwijs moeilijke poule met zestien andere meiden”, vertelt Sophie. „Iedereen had zo’n goede energie.”

Toch trok de Hilversumse aan het langste eind in de categorie Miss Earth. Volgens Sophie een titel die bij haar past. „Miss Earth is een beetje gericht op de natuur. Dat past bij mij. Ik ben veel bezig met het milieu en de natuur. Ik doe de studie Voeding en Diëtiek aan de Hogeschool van Amsterdam en ben dus veel bezig met goede en duurzame voeding.” Daarnaast is de Hilversumse vegan, mede omdat dat duurzaam is en goed is voor de dieren.

„De verkiezing begon met een openingsdans”, vertelt Sophie over de finale. „Daarna was er een voorstelronde, een bikinidansje, een bikinironde en een galaronde.” Afgesloten werd met de ’hashtagronde’. Iedere miss trok een briefje met een willekeurige hashtag uit een grabbelton en moest daar wat over vertellen.

De komende maanden gaat Sophie zich klaarmaken voor de finale op 30 augustus waar er een Miss Beauty of the Netherlands wordt gekozen uit alle provinciale winnaressen. Ook gaat ze zich inzetten om meer geld in te zamelen voor de Linda Foundation. Want dat is het grote doel achter deze missverkiezing: 60.000 euro bijeenbrengen voor gezinnen die het niet zo breed hebben.

„We zijn er bijna”, weet Sophie. En wat na de grote finale? „Ik vind het leuk om modellenwerk te doen. En zou het heel leuk vinden om er mee verder te gaan. Maar dat is moeilijk. Ik doe het nu voor de lol en blijf dat voorlopig doen. Eerst maar de finale en mijn studie.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.