Prijswinnende graffitikunst verjaagt saaiheid langs A27 bij Blaricum

De graffitykunstenaars Wessel en Stein Koning gaan het geluidsscherm langs de A27 bij Blaricum verfraaien.
Blaricum

Een vrolijk gekleurd graffitikunstwerk gaat de saaiheid van het geluidsscherm langs de A27 ter hoogte van de Blaricummermeent verjagen.

Graffitikunstenaars Wessel en Stein Koning beginnen deze week aan de uitvoering en zijn daarmee tot eind juni bezig. De gemeente Blaricum en Rijkswaterstaat leggen botje bij botje om het opleuken van de muur financieel mogelijk te maken. Dit omdat beide vinden dat het scherm en de kop daarvan, het zogenoemde noordelijke bastion, vanaf de snelweg over een erg groot vlak te saai is.

Aan weerszijden van het scherm is weliswaar beplanting aangebracht, maar het duurt nog wel even voordat de geluidswerende voorziening volledig is begroeid met klimop. Zonder wat oogstrelende kunst zou de weggebruiker over bijna een kilometer lengte nog jarenlang aankijken tegen een gemiddeld 7,5 meter hoge kale wand. Dat is teveel van het goede vinden Rijkswaterstaat en de gemeente.

Prijsvraag

Om daarin verandering te brengen werd vorig jaar, toen Blaricum een jaar lang de titel ’Kunststad 2018’ mocht dragen, een prijsvraag uitgeschreven onder enkele kunstenaars en ontwerpbureaus. Het ontwerp van Wessel en Stein Koning kwam daarbij als winnaar uit de bus. De broers die al twintig jaar professioneel graffiti-artiest zijn en als jonge kinderen al met de verfspuitbus in de weer waren, hebben zich voor hun ontwerp laten inspireren door de schoonheid van het landschap op dit punt van de A27. De broertjes Koning maakten daarvan een kunstzinnige vertaling.

Het aanbrengen van het kunstwerk start deze week en is, afhankelijk van de weersomstandigheden, eind juni klaar.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.