Triatleet (71) uit Huizen blijft scoren en wint halve Ironman van Mallorca

Mink Zeilstra.
© Eigen foto
Huizen

Mink Zeilstra uit Huizen mag dan inmiddels de 70 jaar zijn gepasseerd, nog altijd sport hij vele malen meer dan gemiddeld. En al jaren boekt hij successen. Zo ook afgelopen weekend toen hij als eerste in zijn leeftijdscategorie finishte in de halve Ironman van Mallorca. Een topprestatie waarmee hij zich plaatst voor het Wereldkampioenschap halve Ironman.

Deze wedstrijd wordt gehouden op 8 september in Nice. De afstanden van een halve Ironman zijn indrukwekkend: 1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21,1 km hardlopen. Zeilstra legde deze afstand in Mallorca in ruim vijfenhalf uur af (5.35.16 uur om precies te zijn). ’Een ’uitstekende prestatie’, meldt hij tevreden.

Lees ook: Triatleet Mink Zeilstra (69) wint Ironman: ’Het is best heroïsch’

De sportieve carrière van Zeilstra vormt een aaneenschakeling van sportieve hoogtepunten. In 2013 sleepte hij de titel Huizer van het Jaar in de wacht. Eerder vertelde hij in een interview in deze krant hoeveel voldoening hij voelt na het voltooien van een race.

,,Natuurlijk zijn er momenten dat je in de volle zon lijkt te bezwijken van de hitte en dat je beuken tegen de wind op je fiets. dan is het afzien. Maar je geeft niet op. Meestal is het heerlijk. En als je het haalt, krijg je een euforisch gevoel. Het is ook best heroïsch.’’

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Video uitgelicht