De Kijk van Kastermans: ’Jan Reinders zat aan een tafeltje aan de kant en noteerde de namen van de dames’

Oud-zweminstructrice Coby Walet (vierde dame van links) is nu 79: ,,Ik zwem nog drie keer in de week. Ik kan het niet laten.”
Hilversum

,,Die meneer die op de rand van het zwembad zit is Jan Reinders. De foto is gemaakt bij zijn afscheid als gastheer in het oude zwembad aan de Struikheiweg in Bussum.”

Aan het woord is oud-zweminstructrice Coby Walet (79), die zelf ook - vierde dame van links - op de foto staat. De andere applaudisserende dames maken deel uit van het groepje dat Walet, in het kader van het Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO), wekelijks in het instructiebad onder haar hoede had.

Kerstkoekjes

,,Jan Reinders was jarenlang de gastheer. Hij zat aan een tafeltje aan de kant en noteerde de namen van de dames. Hij nam kerstkoekjes mee en paaseitjes. Ook speelde hij in het zwembad voor sinterklaas. Een heel aardige man.”

Walet herinnert zich dat Reinders voorafgaand aan haar ’les’ zelf een paar rondjes zwom. ,,Hij had vroeger bij Triton in Weesp gezwommen, in de Vecht”, weet zij. Op de rand van het instructiebad ligt de stok van Reinders. ,,Daar liep hij altijd mee. Ik denk dat hij toen de foto werd gemaakt al in de tachtig was.”

Vaste groep

De MBVO’ers vormden indertijd een heel vaste groep. ,,Sommigen waren twintig, vijfentwintig jaar bij me. De eerste van links, in dat rode badpak, is Joke Willemse. Zij heeft zelf ook in het zwembad gewerkt. In het zwarte badpak in het midden is Corrie Lankreijer.”

Coby Walet heeft zelf 42 jaar in zwembaden gewerkt. ,,Ik ben op mijn achttiende begonnen in het buitenbad aan de Meerweg, daarna in het kinderbad en in het Sportfondsenbad, het huidige Sportcentrum De Zandzee.” Op haar zestigste ging Walet met de vut. ,,Ik zwem nog drie keer in de week. Ik kan het niet laten.”

Beveiligingscamera’s aan de gevel van een modezaak. Waar en wanneer is deze foto gemaakt? En waarom?
© foto’s streekarchief gooi en vechtstreek

Hierboven het nieuwe zoekplaatje. Twee beveiligingscamera’s aan de gevel van een modezaak. Waar en wanneer is deze foto gemaakt? En waarom?

Helpen bij dit zoekplaatje kan via e.de.paepe@hollandmediacombinatie.nl of De Gooi- en Eemlander, Postbus 15, 1200 AA Hilversum.

Hier staan meer afleveringen van De Kijk van Kastermans.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.