Zwerfdieren zeker nog jaar naar Amersfoort

Hilversum

Zwerfdieren uit de gemeente Hilversum gaan zeker nog een jaar naar Dierenbeschermingscentrum Amersfoort. Het contract is verlengd tot 1 maart 2020, met een optie voor nog een jaar.

Dat bleek uit antwoorden van wethouder Jan Kastje tijdens de commissievergadering van afgelopen woensdag. Ron Lancé van Hart voor Hilversum had vragen gesteld over het aflopend contract van het dierenasiel. Het raadslid wilde weten of het klopt dat het contract afloopt. Daarnaast vroeg hij zich af of Kastje plannen heeft om het asiel weer naar Hilversum te halen. Volgens Lancé zijn er door het nieuwe bestuur van het asiel op Crailo grote stappen gemaakt.

De wethouder onderschrijft dat het beter gaat met de opvang op Crailo. „Ik heb vier à vijf maanden geleden een goed gesprek gehad met het nieuwe bestuur. Ik ben daarvan onder de indruk geraakt en blij door verrast. Ook door de ideeën en ontwikkelingen die zich daar voordoen.” Het contract met de opvang in Amersfoort met een jaar verlengd is echter met een reden verlengd. „Het bestuur heeft zelf aangegeven dat het nog even de tijd nodig te heeft om wat dingen af te wikkelen. Zoals het afscheid van de oud-directeur.”

Ergens in het tweede kwartaal van dit jaar gaat de wethouder opnieuw in gesprek met het nieuwe bestuur van de opvang op Crailo.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.