Nieuwe woningen in Hilversums verpleeghuis zijn in 2020 klaar

Nieuwe woningen in Hilversums verpleeghuis zijn in 2020 klaar
De Orchidee na de verbouwing.
© illustratie dudok wonen
Hilversum

Dudok Wonen en bouwbedrijf Aalberts slaan de handen ineen om voormalig ontsmettingsinstelling en verpleeghuis De Orchidee in Hilversum te transformeren tot woningen.

Op de plek aan de Neuweg waar lijders aan besmettelijke ziekten begin vorige eeuw behandeld en verzorgd werden, worden dertig studio’s en tweekamerappartementen gebouwd. Duurzame gasloze woningen in de sociale verhuur voor een- of tweepersoonshuishoudens.

Lees hier meer over het project: Straks wonen op de plek in Hilversum waar je liever niet terechtkwam

Asbest

Aalberts is inmiddels gestart met het verwijderen van asbest. Als de omgevingsvergunning rond is, start de bouw en sloop van de aanbouw uit de jaren zestig.

Nieuwe woningen in Hilversums verpleeghuis zijn in 2020 klaar
De Orchidee na de verbouwing.
© illustratie Dudok Wonen

De monumentale panden blijven overeind. Dudok Wonen verwacht dat de bouw na de zomer begint. En een jaar later moeten de woningen naar verwachting opgeleverd worden.

Ingrijpend verduurzamen

,,Een enorme renovatie”, zegt Kees de Niet, commercieel manager van Aalberts uit Loosdrecht. ,,Dudok Wonen loopt echt voorop als het om ingrijpend verduurzamen gaat. Gasloos maken is geen klein klusje omdat het om oude monumentale panden gaat. Alles moet goed geïsoleerd worden. Dat maakt het voor ons een bijzondere opdracht. Heel leuk om aan mee te werken. Een technische uitdaging om alles voor elkaar te krijgen.”

Rechts van het oude hoofdgebouw komt het nieuwbouwdeel. Daarvoor gaat de aanbouw eerst plat.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Keuze van de redactie