Auto slaat over de kop in Blaricum, twee inzittenden slaan in op agent

© Foto’s: Caspar Huurdeman

1 / 6
Blaricum

Twee inzittenden van een auto zijn zondagochtend op de vlucht geslagen na een crash op Randweg Oost in Blaricum. De inzittenden sloegen na het ongeluk in op een agent toen deze hen probeerde te helpen.

Het ongeval gebeurde omstreeks 6.00 uur op de kruising met Het Merk. Vermoedelijk is de gecrashte auto met hoge snelheid uit de bocht en over de kop gevlogen alvorens het een lantaarnpaal uit de grond ramde.

Een politieman, nog onderweg naar zijn werk, ziet de crash gebeuren en stopt om hulp te verlenen. Nadat hij een van de inzittenden heeft geholpen slaat deze op hem in. De agent, nog gekleed in burgerkleding, weet de inzittende te overmeesteren. Vervolgens werd de politieman aangevallen door de andere persoon die in het voertuig zat. De twee vluchtten na een worsteling weg. De agent liep daarbij meerdere kneuzingen op.

De politie startte direct een grote zoekactie naar de twee gevluchte personen, maar zij werden niet meer aangetroffen. De Verkeersongevallenanalyse (VOA) pakte het onderzoek naar de toedracht van het ongeval op.

De politie is ook nog op zoek naar een automobilist die vlak na de crash vanaf de snelweg kwam aanrijden. De getuige is heel even bij het ongeval uitgestapt, maar reed daarna weer door in de richting van Huizen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.