Zeer grote, uitslaande brand in loods Loosdrecht [video, update]

1/10
Loosdrecht

Het vuur was verzengend, maar het meeste viel de gitzwarte rookontwikkeling op als gevolg van een bedrijfsbrand, vrijdagavond, aan de Oude Molenmeent in Loosdrecht.

De uitslaande brand brak even na half zeven uit. De grote zwarte rookwolken waren tot in Hilversum en Almere Haven te zien.

Er werd een NL-Alert verstuurd. Onder andere inwoners van Loosdrecht, Hilversum en Bussum kregen het advies om ramen en deuren te sluiten. Het Alert werd rond half negen ingetrokken, kort nadat het sein ‘brand meester’ was gegeven. Dat was zo’n twee uur na de eerste brandmelding.

© Foto: Mizzle Media

Het vuur woedde in een aantal ‘geschakelde’ bedrijfsloodsen waarvan er volgens brandweerwoordvoerder Robin Macco twee in lichterlaaie stonden. In de loodsen zitten meerdere ondernemingen. Niemand raakte gewond.

Meerdere straten in de wijk waren afgesloten, om zo de hulpdiensten beter door te laten. Ook zijn tien woningen in de omgeving enige tijd ontruimd geweest.

Over de oorzaak van de brand, die heel veel bekijks trok, kon de woordvoerder vrijdagavond nog niets zeggen. Ook wist de brandweer toen nog niet of de enorme zwarte rookwolken waren veroorzaakt door wat in de loodsen lag opgeslagen of door de constructie van de loodsen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.