Kinderen bij herdenking in Nederhorst den Berg

Nederhorst den Berg

Kinderen worden uitgenodigd om zaterdagavond bij de Dodenherdenking in Nederhorst den Berg allemaal één bloem te leggen bij het herdenkingsmonument.

Ook vorig jaar al legden vele kinderen één bloem bij het monument neer. De Oranjevereniging Nederhorst den Berg wil, door ze deze mogelijkheid te bieden, de betrokkenheid van de jeugd vasthouden. Daarom wordt kinderen ook dit jaar weer gevraagd om één bloem te leggen bij het monument. De herdenking in Nederhorst wordt al jaren georganiseerd door de Oranjevereniging Nederhorst den Berg.

Ook dit keer begint deze herdenking om 19.00 uur in de O.L.V. Hemelvaartkerk aan de Dammerweg. Tijdens de openbare plechtigheid worden gedichten voorgelezen, ook hier weer door kinderen van de basisschool. Ook houdt een vertegenwoordiger van het Wijdemeerse college van burgemeester en wethouders een toespraak en worden er door Muziekvereniging Amicitia uit Kortenhoef diverse muziekstukken gespeeld. Na afloop, zo rond 19.45 uur, gaan alle aanwezigen onder begeleiding het korps naar het herdenkingsmonument in de Kerkstraat. Daar zal iedereen met elkaar twee minuten stil zijn om alle oorlogsslachtoffers te herdenken. Ook worden er kransen en bloemen gelegd.

De plechtigheid wordt rond tien over acht afgesloten met een kort defilé. Na afloop is er gelegenheid om met elkaar koffie te drinken in de Bergplaats.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Keuze van de redactie