Brandende auto crasht na politieachtervolging op A1 bij Eembrugge [video]

© Foto’s: Caspar Huurdeman

1 / 4
Eembrugge

Een brandende auto is in de nacht van zondag op maandag gecrasht op de A1 bij afrit Eembrugge. Het voertuig werd vanaf Naarden door agenten achtervolgd. Een vrouw zou zijn aangehouden.

De brandweer uit Baarn werd even na 4.00 uur gealarmeerd over een auto die in brand stond op de Bisschopsweg, nabij de afrit van de A1 in Eembrugge. Een BMW stond volledig in lichterlaaie.

Ter plaatse bleek dat de politie uit Amsterdam het voertuig al vanaf Naarden in het vizier had vanwege zijn hoge snelheid.

Volgens de eigenaar van de BMW - hij komt uit Renswoude -, die met zijn vriendin bij het brandende voertuig stond, hadden zij niet gereden, maar waren er twee personen gevlucht. De politie twijfelde aan deze verklaring en liet de Verkeersongevallenanalyse (VOA) erbij komen voor onderzoek.

De vriendin zou uiteindelijk zijn aangehouden. Ze is naar het politiebureau in Baarn gebracht. De politie onderzoekt de zaak. Niemand raakte gewond.

Na knooppunt Eemnes werd een automobilist uit Amersfoort door de BMW ingehaald. Het voertuig verloor onderdelen en stond aan de onderzijde al volledig in brand, blijkt uit een filmpje dat hij onderweg maakte.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.