Weespse Selena Piek pakt na Nederlandse ook Deense landstitel badminton

Een ’intens blije’ Selena Piek met de medaille van het Deens kampioenschap om haar nek.

Een ’intens blije’ Selena Piek met de medaille van het Deens kampioenschap om haar nek.© Eigen foto

Robert Toret
Badminton

Selena Piek is voor het eerst in haar carrière kampioen van Denemarken geworden. De Weespse versloeg met haar club Skaelskor-Slagelse in de finale van de play-offs de nummer een van de reguliere competitie, Greve: 4-2.

„Ik ben echt intens blij. Dit is de sterkste competitie van Europa, met alleen maar topspelers. En we hebben dit seizoen alleen maar tegengeslagen te verwerken gehad. Ook in de finale weer. Onze sterkste dame, eigenlijk het enige zekerheidje, viel geblesseerd weg. Daardoor kwamen we met 2-0 achter. Vervolgens won ik met Frederik Søgaard overtuigend de mix. Cruciaal. Als het 3-0 was geworden, waren we die mentale tik waarschijnlijk niet meer te boven gekomen. Nu werd het 2-1 en daarmee gaven we ook een signaal af aan de rest van de ploeg: we hebben nog alles om voor te vechten.”

Zo bleek, want Skaelskor-Slagelse ging vervolgens erop en erover. Begin maart werd Piek met Duinwijck ook al kampioen van Nederland, haar vierde landstitel met de Haarlemmers. „Maar deze is me meer waard. Ik heb al vier keer eerder in de finale gestaan, maar drie keer verloren we ’m en in 2016 werd ’ie gecanceld vanwege een conflict tussen de Deense bond en de clubs. Dat stak. Deze titel stond bovenaan mijn verlanglijstje. Dit voelt zo lekker. We gaan dit vanavond goed vieren.”

Volgende week reist Piek af naar het Braziliaanse Sao Paulo, waar ze in de mixed met Robin Tabeling en in de dubbel met Cheryl Seinen in actie komt. „Het begin van het traject dat moet leiden tot plaatsing voor de Spelen van Tokio. Ik stap met een heel goed gevoel dat vliegtuig in.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal