Bunschotense (20) moet zelf 112 bellen nadat ze is bekogeld met een glazen fles (update: dader bekend)

Bunschoten

De 20-jarige Daphne van Diermen uit Bunschoten is in de nacht voor Eerste Paasdag in haar woonplaats flink gewond geraakt aan haar hoofd door een fles die naar haar werd gegooid toen ze op straat voorbij kwam.

De jonge vrouw reed naar eigen zeggen even voor middernacht op haar scooter over de Groen van Prinsterersingel toen er plots vanaf de stoep vanuit een groep die daar stond een fles naar haar werd gegooid. Deze raakte haar vol op het hoofd. Het begon al meteen flink te bloeden, waarna ze stopte en zelf de ambulance moest bellen.

De groep die getuige de vele tientallen reacties op Facebook luidruchtig een route door het dorp aflegde was op dat moment volgens haar ter hoogte van nummer 19 van de singel. De Bunschotense, die flink onder het bloed zat, hoopt dat iemand iets gezien heeft of tips heeft die kunnen leiden tot de aanhouding van de dader en looft daarvoor ook een beloning uit.

Overigens beweert een anonieme groep De Spakenburger op Facebook dat ze concrete info heeft over de groep die verantwoordelijk is voor het gooien van de fles. De dader kreeg zondagavond 48 uur de tijd om zichzelf te melden, zo niet volgt publicatie van de verdachte(n op sociale media, waarschuwt de groep. De informatie staat er, vanwege het grote aantal Polen in Bunschoten, ook in het Pools bij.

Update: Lokaal nieuwsblad De Bunschoter meldt dat de dader, een ongeveer 20-jarige Bunschoter, zich geschrokken bij het slachtoffer heeft gemeld en zijn excuses heeft aangeboden. De jongen zou uit baldadigheid een flesje in de sloot hebben willen gooien, dat per ongeluk op haar hoofd terecht kwam. Omdat ze doorreed dacht hij dat er niets was, aldus het blad.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.