Premium

Jaeger ’vergat’ nóg meer: drie functies ontbreken op lijst nevenactiveiten Hilversumse wethouder

Jaeger ’vergat’ nóg meer: drie functies ontbreken op lijst nevenactiveiten Hilversumse wethouder
De wethouder voor Beeld en Geluid.
© foto Gemeente Hilversum
Hilversum

De Hilversumse wethouder Wimar Jaeger (media, economie) ligt sinds twee weken onder vuur vanwege een integriteitsmelding en het feit dat hij twee nevenfuncties niet heeft vermeld op de lijst op de gemeentewebsite. Nu blijkt dat hij nog drie functies niet op die lijst met nevenactiviteiten heeft laten plaatsen.

Twee weken geleden werd bekend dat Jaeger geen openbare opgave had gedaan van zijn rol in het bestuur van de Dutch Media Foundation. Omdat hij ook in de adviesraad van het Stadsfonds zit - dat subsidie verstrekt aan de Foundation - zou dit belangenverstrengeling kunnen betekenen. Later bleek dat Jaeger ook ’vergeten’ was om Wipac BV te vermelden. Daarvan is hij eigenaar en bestuurder.

Uit verder onderzoek blijkt nu dat de Hilversumse wethouder nog drie nevenfuncties niet op zijn lijst met nevenfuncties heeft staan. Het gaat om zijn lidmaatschappen van de Economic Board Utrecht (EBU) en de Economic Board Amsterdam. Daarnaast zit hij in het bestuur van sociaal werkbedrijf Tomin.

In Utrecht opereert hij in de boardsector ’Slim’. Volgens de EBU-website werken ze ’aan diensteninnovatie, om potentieel nieuwe markten voor innovatieve product-dienstcombinaties te ontsluiten’. In Amsterdam helpt Jaeger ’de strategie voor de Metropool van de toekomst te formuleren’. Werkvoorzieningschap Tomin in Hilversum, waar Jaeger in het bestuur zit, helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk.

Toevoeging:

Wie overigens heel goed zoekt op de website van de gemeente ziet dat Jaeger zich met de twee economic boards en Tomin bezig houdt als portefeuillehouder. Maar niet dat hij daar functies vervult. Hoe dan ook ontbreken de drie functies in de lijst nevenactiviteiten.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.