Jonge toptalenten spelen internationaal jeugdtoernooi bij Victoria 1893

Talentjes van Victoria tegen de groeibriljantjes van het Rotterdamse Excelsior, tijdens The Good Old in 2011.© Archieffoto

Robert Toret
Hilversum

Tijdens het paasweekend wordt bij Victoria 1893 traditiegetrouw het internationale jeugdtoernooi The Good Old afgewerkt. Het toernooi is bestemd voor voetballertjes in de twee laagste leeftijdscategorieën, de onder-9 en de onder-11.

Ook voor de vijftiende editie zijn er weer tal van profclubs uit binnen- en buitenland uitgenodigd. Zo zijn het Deense Brøndby en Ballerup-Skovlunde Fodbold en het Finse HJH Helsinki van de partij. Uit België komen STVV, Lommel SK en de winnaars van vorig jaar, KV Mechelen en KRC Genk naar ’t Jagerspaadje. Vanuit eigen land zijn de talenten van AZ, NAC, FC Emmen, FC Twente, FC Groningen, Excelsior, FC Utrecht, De Graafschap en Almere City te bewonderen. Naast Victoria nemen er ook nog tal van andere amateurclubs deel.

De onder-9 komt op zaterdag in actie. Een dag later is het de beurt aan de jongens tot en met 11 jaar. Op beide dagen wordt de finale volgens schema om 17.07 uur gespeeld.

The Good Old wordt sinds 2003 jaarlijks gehouden. In 2006 werd het toernooi afgelast wegens slecht weer en in 2013 werd het niet gehouden vanwege de verplaatsing op de kalender van augustus naar april.

Meer nieuws uit Sport Regionaal