KWVL trapt zeilseizoen traditiegetrouw in paasweekend af met Easter Regatta

Actie op de Loosdrechtse Plassen tijdens de ijskoude Easter Regatta van 2018.© Archieffoto

Loosdrecht

De Koninklijke Watersport Vereeniging Loosdrecht (KWVL) opent dit weekend het zeilseizoen traditiegetrouw met de Internationale Easter Regatta, die dit jaar voor de 63ste keer wordt gehouden op de Loosdrechtse Plassen.

Zaterdag verschijnen bij de eerste wedstrijd meer dan 130 schepen aan de start, verdeeld over acht klassen. Er wordt gevaren in FD, Star, Finn, Contender, Solo, Laser Laser Radial en Laser 4.7, ofwel, de snellere typen schepen. De Contenders, FD’s en Stars zorgen met een aantal deelnemers uit Duitsland, België en Engeland voor een internationaal tintje.

Alle klassen zullen, als de weersomstandigheden dat toelaten, in totaal over drie dagen tien races varen. Om dat mogelijk te maken wordt er niet volgens plassenbanen gevaren, maar worden korte zogenaamde ’op-en-neer-banen’ gemaakt.

Maandag, rond de klok van drie uur, zullen de winnaars bekend zijn. De FD’s en de Finnen strijden van oudsher om het felbegeerde Paasei.

De Easter Regatta wordt vaak onder barre weersomstandigheden gevaren. Zo koud als vorig jaar op de Loosdrechtse Plassen was het echter niet vaak. Voor deze editie belooft het voor de deelnemers een stuk aangenamer te worden, al is een flinke zucht wind uiteraard een pré.

Meer nieuws uit Sport Regionaal