Premium

Bouw nadert van vier sociale huurwoningen aan Dokter Keemanpaadje in Laren

Bouw nadert van vier sociale huurwoningen aan Dokter Keemanpaadje in Laren
Impressie van de vier woningen.
© Illustratie Het Gooi en Omstreken
Laren

Nog dit jaar begint de bouw van vier sociale huurwoningen (huur maximaal 720 euro per maand) aan het Dokter Keemanpaadje in Laren. Ze krijgen echter als adres Onder de Bogen 2A tot en met 2D, hoewel Onder de Bogen pas iets verderop begint.

Dat blijkt uit de door de gemeente verleende omgevingsvergunning. Het bouwterrein is inmiddels ontdaan van groen. Alleen enkele bomen moeten nog worden gekapt, vertelt Martijn Ketelaar. Hij is ontwikkelingsmanager bij woningcorporatie Het Gooi en Omstreken. Deze corporatie is opdrachtgever voor de bouw.

Aan welke doelgroep(en) de woningen in eerste instantie worden toegewezen bespreekt de corporatie nog met de gemeente. Dat kunnen bijvoorbeeld senioren zijn met een bescheiden inkomen maar ook starters op de woningmarkt.

Volgens Ketelaar is er - door oorzaken waarover hij niets kwijt wil - bij het project ’een kleine stagnatie’ opgetreden maar begint de bouw ’zeker dit jaar’. Vanaf de bouwstart duurt het zes tot acht maanden voor de woningen worden opgeleverd.

De vier huisjes krijgen een begane grond en een kap. Op de begane grond komt een woonkamer plus open keuken (samen 36 vierkante meter), de hal, een toilet en - buiten - een achtertuintje met een berging. De verdieping onder de kap biedt plaats aan een badkamer (douche plus toilet), een slaapkamer en wat in bouwjargon heet een ’onbenoemde ruimte’. Daarvan maken bewoners vaak een slaap- of hobbykamer, vertelt Ketelaar. Het totale gebruiksoppervlak is 80,6 vierkante meter.

De huizen worden klimaatbestendig gebouwd. De hemelwaterafvoer gaat niet het riool in. In de achtertuinen worden voor regenwater zogenoemde infiltratiekratten ingegraven. Ook krijgen de woningen een combi-wamtepomp.

Hebben bewoners een auto, dan kunnen ze die niet voor de deur kwijt. Daarvoor is geen ruimte. Ze zullen het blik dus wat verderop moeten parkeren.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.