Premium

Doelman Emmen zwijgt over transfer naar Ajax: komst ligt gevoelig bij harde kern

Doelman Emmen zwijgt over transfer naar Ajax: komst ligt gevoelig bij harde kern
Kjell Scherpen is met FC Emmen in een hevige degradatiestrijd verwikkeld.
© Foto VI Images/Cor Lasker
Amsterdam

Kjell Scherpen (19) speelt komend seizoen voor Ajax. De keeper van Emmen en de koploper van de eredivisie hebben een akkoord over een meerjarig contract, maar communiceren dat om meerdere redenen nog niet.

Scherpen was net als Kik Pierie (18) woensdag op De Toekomst voor een aantal gesprekken en de medische keuring. Maar waar de verdediger van SC Heerenveen voor de camera’s van Ajax TV zijn handtekening zette en handen schudde met directeur voetbalzaken Marc Overmars, werd Scherpen op het hart gedrukt voorlopig even te zwijgen over zijn droomtransfer.

Lees ook: Emmenkeeper Scherpen wil graag naar Ajax [video]

Zijn club FC Emmen staat drie punten boven de rode streep, maar is nog in een hevige degradatiestrijd verwikkeld. Morgen speelt het elftal van Dick Lukkien de belangrijke thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Een officiële presentatie in Amsterdam zou de gevoeligheden van de afgelopen weken weer oprakelen.

Twitter

Een deel van de harde kern van Ajax ziet de komst van de jeugdinternational niet zitten, omdat die als elfjarige zijn voorkeur uitsprak voor Feyenoord en een aantal onhandige berichten op Twitter zette.

Omdat Ajax nog op drie fronten actief is en de ploeg van Erik ten Hag morgen het zware uitduel bij FC Groningen speelt, werd – officieel onder het mom van de laatste punten en komma’s nog moeten zetten – besloten de bekendmaking van Scherpens transfer over het seizoen heen te tillen.

Maar Scherpen werd net als Pierie kort na de terugkeer van Ajax uit Turijn door meerdere mensen gespot op sportpark De Toekomst. Dat de deal rond is, werd inmiddels door meerdere mensen binnen Ajax bevestigd.

Vlieguren

Volgens Diederik Boer (38), tussen 2014 en 2017 zelf een gewaardeerd (reserve)doelman bij Ajax, wacht de jonge Scherpen een stap waar hij hoe dan ook beter van wordt. Ondanks een kleine kanttekening.

„Op zo’n jonge leeftijd is het belangrijk dat je heel veel vlieguren gaat maken en achteraf kun je pas zeggen of het een of het ander goed is geweest”, zegt de huidig doelman van PEC Zwolle. „Maar als hij bij Ajax gaat trainen op hoog niveau en elke dag met betere spelers om zich heen loopt, dan wordt hij altijd beter. Honderd procent.”

Dat Scherpen vanuit het noordoosten van het land terechtkomt in het ’harde’ Amsterdamse, maakt allemaal niet uit zolang je doet wat er bij een topclub wordt verlangd.

„Hardheid is er alleen als je niet goed genoeg bent. Overal in de top word je afgerekend op prestaties”, weet Boer, die niets dan goeds over heeft voor zijn oud-werkgever en de nieuwe club van Scherpen. „Ajax is een heel warme club, met heel fijne mensen, die er allemaal nog rondlopen. Ik heb er drie jaar met heel veel plezier gespeeld.”

Meer nieuws uit Ajax