Premium

Zieltogend Kunstcafé Blaricum sterft zachte dood

Zieltogend Kunstcafé Blaricum sterft zachte dood
Het Kunstcafé Blaricum in betere tijden.
© Nol van Bennekom
Blaricum

Het Kunstcafé Blaricum, dat sinds drie jaar maandelijks werd gehouden in het Vitusgebouw, is opgehouden te bestaan.

De publieke belangstelling voor het café is zo laag geworden, dat de organisatoren er geen brood meer in zien om door te gaan. Behalve de tegenvallende bezoekersaantallen bleek het café ook financieel niet meer bol te werken, zo melden de leden van de organiserende werkgroep, Marita Steenbeek, Frans Ruijter en Nol van Bennekom. Dit ondanks het feit dat de opzet low-budget was.

Steenbeek, uitbater van Het Vitus, stelde gratis een zaal voor het café. beschikbaar Zij betaalde ook de gages van de artiesten die er optraden en nam de personeelskosten voor haar rekening. Als tegenprestatie werd de bezoekers van het gratis toegankelijke Kunstcafé om een vrijwillige bijdrage gevraagd. Bij hoge bezoekersaantallen kan die opzet uit, maar als er, zoals bij het laatste café, slechts 25 mensen op af komen is dat niet het geval.

Met wat extra budget had het café meer artiesten van naam kunnen contracteren om daarmee hogere bezoekersaantallen te genereren. De gemeente werd gevraagd om een bijdrage in de kosten, maar dat verzoek is afgewezen. Daarom heeft de werkgroep nu besloten het Kunstcafé een zachte dood te laten sterven.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.