Premium

Smullen op paassafari Jeep

1/2

Een fraaie traditie voor offroad-liefhebbers is de Easter Jeep Safari, die deze week wordt gehouden in Moab, Utah, VS. Het merk Jeep laat tijdens dit evenement traditioneel wat nieuwe concepts zien. Dit jaar hebben de ontwerpers de op zich al spannende Gladiator pick-up als uitgangspunt genomen.

Jeep en huistuner Mopar bundelden hun krachten voor de creatie van maar liefst zes nieuwe gepersonaliseerde concepten als voorproefje op de nieuwe pick-up. Jeep-liefhebbers houden ervan om hun wagen te personaliseren. Daarom ontwikkelde Mopar een gamma van meer dan 200 onderdelen en accessoires mét garantie die exclusief voorbestemd zijn voor de nieuwe Gladiator. Om alvast een en ander te laten zien, hebben de ontwerpers verschillende extra’s verwerkt in hun conceptmodellen.

Een daarvan is de Jeep Wayout, een ruig vrijetijdsvoertuig voor avonturiers. Het is voorzien van een ruime daktent en een voortent om midden in de wildernis te kunnen kamperen. De tent voor twee personen rust op een speciale structuur boven de laadbak, waarin ook twee jerrycans zijn verwerkt. Andere originele details zijn de geïntegreerde ladder, led-verlichting aan boord en een ARB-compressor.

De eerste Willys

Verder staat de Jeep Wayout op dikke modderbanden in de stijl van de eerste Willys pick-ups. Ook een lier is aanwezig, die kan 5400 kilo trekken en een snorkel voor natte omstandigheden, en een liftkit. De laadbak heeft afsluitbare compartimenten en het interieur kreeg uiteraard een avontuurlijke uitdossing. De Wayout is, zoals de naam al aangeeft, klaar voor extreme campingtochten.

De M-715 Five-Quarter is op zijn beurt gebaseerd op een oud militair voertuig en oogt daarom minimalistisch. Jeep heeft hier en daar wat stukken van het koetswerk weggesneden, om het wat agressiever te laten ogen. En dan is er nog de Flatbill, die bedacht is om crossmotoren mee te sleuren. En ook voor de J6 heeft Jeep gekeken naar zijn verleden. De inspiratie voor de felblauwe wagen komt van de Honcho, een tweedeurs pick-up uit 1978. Dit concept pronkt vooral met een enorme laadbak, van ruim 1,80 meter. De andere twee paasconcepts van Jeep zijn de JT Scrambler, met de genen van de klassieke Scrambler, en de felgekleurde en deurloze Gladiator Gravity.

Meer nieuws uit Achtergrond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.