Inwoners dienen alsnog integriteitsmelding in tegen Hilversumse wethouder Jaeger

Inwoners dienen alsnog integriteitsmelding in tegen Hilversumse wethouder Jaeger
Wimar Jaeger, wethouder Hilversum.
Hilversum

Hilversummer Edwin van Wijk heeft maandagochtend alsnog - namens 22 Hilversummers - een integriteitsmelding ingediend tegen wethouder Wimar Jaeger.

De actie is gericht tegen de gemeente Hilversum, laat Van Wijk weten. De inwoners zijn boos dat de gemeente vrijdag niet wilde zeggen tegen deze krant of er een integriteitsmelding is gedaan tegen de wethouder vanwege vermeende dubbele petten door zijn aanwezigheid in zowel de adviesraad van het Stadsfonds als in het bestuur van de Dutch Media Foundation.

Van Wijk: „’We kunnen niet aangeven of er wel of geen melding gedaan is’, zei de woordvoerster van de burgemeester. Daarom vanochtend gelijk maar de integriteitsmelding afgegeven bij het raadhuis. Dan hoeft daar niet meer geheimzinnig over te worden gedaan.”

Lees ook: Onderzoek naar aantijgingen tegen wethouder Jaeger

Volgens hem was de gemeente van de actie op de hoogte: „De bode was duidelijk gewaarschuwd dat er iemand kon komen om de melding af te geven. In plaats van gewoon de brief aan te nemen en een ontvangstbewijs af te geven stelde ze namelijk allerlei aanvullende vragen. Onder andere namens wie de melding wordt gedaan.”

Dat blijkt te zijn namens een groep Hilversummers: „Ik heb maar gewoon eerlijk geantwoord dat er een bijlage bij zit met de namen van 22 mede-ondertekenaars. Dat vond ze erg veel. Zo veel, dat ze het nodig vond om dat op het ontvangstbewijs toe te voegen.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Keuze van de redactie