Burgemeester Broertjes: ’Twee integriteitsmeldingen tegen wethouder Jaeger’

Burgemeester Broertjes: ’Twee integriteitsmeldingen tegen wethouder Jaeger’
Jaeger kijkt uit over Hilversum.
© foto kastermans
Hilversum

Burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum heeft maandagavond alsnog duidelijkheid gegeven over de integriteitsmeldingen aan het adres van wethouder Wimar Jaeger. Er blijken twee meldingen te zijn gedaan.

Broertjes laat in een brief weten dat hij een screening begonnen is naar aanleiding van een artikel in het huis-aan-huis-blad en de twee meldingen die zijn gedaan. Dit doet hij volgens een stappenplan.

’Het stappenplan schrijft voor dat er geen mededelingen worden gedaan over eventuele meldingen. Deze regel is ingesteld om alle betrokkenen te beschermen’ aldus Broertjes. Toch kiest hij ervoor om naar buiten te komen met informatie. ’Omdat de media hierover vragen hebben gesteld en om bestuurlijke transparantie te waarborgen, kies ik ervoor openheid te geven over het feit dat er twee meldingen zijn gedaan. Ik wil voorkomen dat de indruk ontstaat dat de gemeente bewust informatie achterhoudt’, aldus de Hilversumse bestuurder.

Een melding is maandag ingediend door Hilversummer Edwin van Wijk, mede namens 22 andere inwoners, omdat de gemeente vrijdag tegen deze krant niet wilde zeggen of er een integriteitsmelding is gedaan. Wie de andere melding heeft gedaan, blijft nog onbekend.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Keuze van de redactie