De Kijk van Kastermans: Augustinessen van St. Monica

De Kijk van Kastermans: Augustinessen van St. Monica
,,Ik herken mijn twee jaar geleden overleden broer Ernst Wortel, gemeenteraadslid in Laren.”
Hilversum

Dankzij diverse reacties op de allereerste aflevering van de Kijk van Kastermans zijn de meeste personen op de foto van een naam voorzien. Ook de precieze locatie is nu bekend.

„De zuster met de paarse sluier op is zuster Regina Bot, zuster bij de Augustinessen van Sint Monica van het klooster destijds genoemd Stad Gods Monnikenberg”, reageert de heer A. Cornelissen met ’een opgewekte en vriendelijke groet’. Ook Henk Dorst mailde over de zusters op de voorgrond. „De voorste zuster links is volgens mij zr. Marinia, met wie ik gewerkt heb als beginnende instellingskok in de keuken van Zorgcentrum Johanneshove in Laren. rond jaren ’70. Haar specialiteit was met kerst kerststollen maken.”

Maria Leunissen reageerde namens de Zusters Augustinessen Casella Hilversum - gevestigd op de Monnikenberg. „Wij weten wie deze zusters zijn die op deze foto staan. Van links naar rechts: voor Zr. Melanie Heideman, daarnaast Zr. Regina Bot (deze twee zusters zijn overleden), daarachter links Zr. Philippa Couwenberg en daarnaast Zr. Theodora Meulman.”

Zevenend

Ook diverse andere personen op de Kastermans-foto van de St. Jansprocessie in 1996 zijn herkend. „Ik herken mijn twee jaar geleden overleden broer Ernst Wortel, gemeenteraadslid in Laren”, schrijft Sanny Wortel. „Links in de donkerblauwe jas. De foto is gemaakt op de St. Jansstraat, kijkend vanuit Hilversum richting Zevenend.”

Ook Ben-Liesbeth Wolters meldt als locatie de St. Janstraat Laren. Plus de namen van drie ’notabelen van Laren’ die achter de zusters lopen. „Eerste van links is Ernst Wortel, raadslid Larens Behoud. Tweede van links is Aad de Vos, politiechef Huizen-Laren-Blaricum van de voormalige regio Gooi en Vechtstreek. En op de tweede rij, rechtsachter De Vos: Corrie Krapels-Klapwijk (CDA).”

Frans Bierlaagh, penningmeester en ceremoniemeester van de Broederschap van Sint Jan, reageerde ook op de foto. „Die is genomen op de Sint Janstraat ter hoogte van het Smidslaantje.”

Vaandel

Achter de vier zusters loopt volgens Bierlaagh - met het Sint Vitus Laren vaandel - Herman Miedema, de klokkenmaker uit Hilversum. „Daarachter met de lichte regenjas het hoofd van de politie, met daarnaast oud-raadslid Ernst Wortel. Tussen hen in, achter, Jan en Corrie Krapels. Met daarachter weer Marc Vos. Verder zien we het vaandel van muziekvereniging St. Jan Laren, met de harmonie daarachter. Helemaal achterin zien we het vaandel van St. Cecilia, patrones van de zangkoren.”

De Kijk van Kastermans: Augustinessen van St. Monica

In deze tweede aflevering een foto van actievoerders met spandoeken voor jongerencentrum De Tagrijn in Hilversum. Wie herkent een of meer personen op de foto? Wat is er aan de hand? Stuur uw reacties naar e.de.paepe@hollandmediacombinatie.nl of De Gooi- en Eemlander, Postbus 15, 1200 AA Hilversum.

Hier staan meer afleveringen van De Kijk van Kastermans.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Keuze van de redactie