Premium

Bewoners Kromme Englaan hadden niets door van korte felle brand

Bewoners Kromme Englaan hadden niets door van korte felle brand
Het flatgebouw aan de Kromme Engweg waar de brand uitbrak.
© foto caspar huurdeman
Bussum

Bij een korte felle brand aan de Kromme Englaan in Bussum werd zondagochtend een overleden persoon aangetroffen.

De brand werd ontdekt door een monteur van Liander. De monteur kreeg een melding van problemen in een meterkast in het complex, hij ontdekte rook en schakelde de brandweer in. Toen de deur werd ingebeukt, werd ook het slachtoffer gevonden. De politie gaat uit van zelfdoding en wil om privacyredenen geen mededelingen doen over het slachtoffer en over de brand.

De buurt heeft weinig gemerkt van de felle hevige brand die die ochtend aan de bewoner van een appartement op de bovenste verdieping het leven kostte.

Brandweerauto

Conor Byrne woont op de begane grond van hetzelfde complex en is in het lentezonnetje met een vriend bezig een schutting te plaatsen. „Ik heb er niets van meegekregen”, vertelt hij. „Ik heb niets gehoord van de brand, ineens kwam de brandweerauto de straat in rijden vanmorgen en toen pas kreeg ik het door. Zo’n twintig minuten later hoorde ik dat er iemand overleden was.” Wie het slachtoffer is, weet hij niet. Hij woont pas net in zijn appartement.

Een andere bewoner van het appartementencomplex kijkt ietwat verbaasd in het rond als de lijkwagen arriveert. Hij weet niet precies wat er gebeurd is. Ook hij hoorde een brandweerwagen vanmorgen de straat in rijden, maar het nieuws van de overleden buurman had hij nog niet gehoord. Ook hij heeft geen idee wie de overleden bewoner was.

Een andere bewoner van de flat heeft ook weinig meegekregen van de brand. De man spreekt - met een volle boodschappentas in zijn hand - de agent aan. „There was a fire?”, vraagt hij belangstellend. De agent bevestigt dat. De man knikt en loopt het complex binnen. Ook hij had deze ochtend niets gemerkt.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.