Onderzoek naar aantijgingen tegen wethouder Jaeger

Onderzoek naar aantijgingen tegen wethouder Jaeger
Hilversum

De gemeente Hilversum doet onderzoek naar de beschuldiging dat wethouder Wimar Jaeger (economie, media) een dubbele pet zou dragen als het gaat om de financiering van onder meer het Dudokconcert.

De Hilversumse burgemeester Pieter Broertjes toetst de publicatie in De Gooi en Eembode. Dat is volgens een woordvoerster een eerste aanzet voor het stappenplan van een integriteitsmelding. Maar of er daadwerkelijk een melding bij de gemeente gedaan is, wil ze bevestigen noch ontkennen.

Wethouder Wimar Jaeger wil zelf niet reageren op de aantijgingen die in de publicatie gedaan zijn. Zijn woordvoerster laat weten dat wethouder Jaeger lopende het onderzoek geen mededelingen doet.

De melding zou zijn ingediend omdat Jaeger in theorie zou kunnen adviseren over de subsidie voor zijn eigen stichting. Dit omdat hij lid is van zowel de adviesraad van het Stadsfonds - dat subsidies toekent - als het bestuur van de stichting Dutch Media Foundation, die grote evenementen in de mediastad organiseert.

In de uitvoeringsovereenkomst van het Stadsfonds Hilversum staat de rol van Jaeger duidelijk beschreven. De wethouder economie - nu Jaeger - is vertegenwoordiger van Hilversum in het fonds. Volgens de overeenkomst heeft hij zitting in de adviesraad.

Ook uit de statuten van de stichting Dutch Media Foundation wordt duidelijk dat de positie van Jaeger te verantwoorden is. Daarin staat namelijk dat één van de bestuurders benoemd wordt door het college.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Keuze van de redactie