Godelindeschool Hilversum eet hotdogs en helpt daarmee de bijen

Imker Ben Bus (rechts) en wethouder Jan Kastje ontvangen vrijdagochtend op de Godelindeschool in Hilversum 1.000 euro voor de actie Red de Bij.
© foto godelindeschool
Hilversum

Het is inmiddels een jaarlijks terugkerend fenomeen op de Godelindeschool: de hotdog actie.

Een keer per jaar mogen de leerlingen van de Hilversumse basisschool een broodje hotdog bestellen voor de lunch en de opbrengst gaat dan naar een goed doel. Het goede doel is dit jaar de locale actie Red de Bij, een initiatief van Ben Bus, imker en bijenambassadeur uit Hilversumen steun-fractielid van Leefbaar Hilversum.

Bus en wethouder Jan Kastje kregen vrijdagochtend op het schoolplein van de Godelindeschool aan de Mozartlaan een cheque uitgereikt. Duizend euro hadden de leerlingen opgehaaldvoor de bijen met sponsoracties. Naast de hotdogverkoop werd geld ingezameld met een filmmiddag voor leerlingen in de gymzaal van de school.

Ieder jaar kiest de school een andere goed doelen. Dit jaar zijn dat Red de Bij en Emma Kunstatelier. Red de Bij gaat het bedrag investeren in het zaaien van wilde bloemen. De school heeft gekozen voor dit lokale initiatief gekozen omdat het educatieve aspect aanspreekt, ’waarbij aandacht is voor diverse onderwerpen zoals biodiversiteit, milieu, natuur en economie’. Geld inzamelen voor een goed doel leert volgens de Godelindeschool kinderen ’dat geld krijgen niet vanzelfsprekend is en dat het fijn is bij te kunnen dragen aan een goed doel.’

In het schooljaar 2019/2020 zullen meer Hilversumse scholen deelnemen aan sponsoracties.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.