Oorzaak Hilversumse heidebrand is nog altijd onduidelijk, meldt politie: ,,Eigenlijk weten we nog niets”

De heide na de brand.
© Studio Kastermans / Leon Dakkus
Hilversum

De oorzaak van de grote natuurbrand die maandagavond ongeveer een derde van de Laapersheide bij Hilversum verwoestte is nog altijd onduidelijk.

Dit meldt politiewoordvoerder Hans Meuleman. ,,Op dit moment weten we eigenlijk nog niets.” De politie houdt logischerwijs dan ook alle opties over het ontstaan van de heidebrand nog open.

De getuigenoproep die de politie dinsdag de wereld instuurde via social media heeft ook nog weinig opgeleverd. ,,Er heeft zich tot nu één iemand gemeld, maar die heeft eigenlijk ook niet veel gezien.”

De vier jongens die vlak voor de brand uitbrak gezien zouden zijn op de Laapersheide zijn nog niet gevonden. Omdat er rond die tijd ook knallen zijn gehoord, bestaat de mogelijkheid dat het vuur is ontstaan door vuurwerk. ,,Maar we weten het niet. We zoeken die vier jongens, maar het is niet gezegd dat zij iets met de brand te maken hebben.”

Lees ook: Heidebrand Hilversum: ’Ineens zie ik een muur van vuur op me afkomen’

De heidebrand brak maandagavond rond half zeven uit. In totaal is zo’n zes hectare natuur in de as gelegd. De rookwolken waren tot in Bunschoten te zien. De brandweer kon net voorkomen dat het vuur oversloeg naar het naastgelegen bos.

Lees ook: Heidebrand mogelijk ontstaan door brandstichting, politie zoekt vier jongens

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.