Man uit Huizen onder invloed van drank en drugs klemgereden door de politie

De gearresteerde man uit Huizen.© Foto politie

Amsterdam

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag in Amsterdam een man uit Huizen klemgereden. Hij wist eerder aan een politieachtervolging te ontkomen. De man had te veel gedronken zeer vermoedelijk drugs gebruikt, aldus de politie.

Op de A10 zagen agenten rond 1 uur de man slingerend rijden. Na een volgteken van de politie volgde de 22-jarige man uit Huizen keurig, maar draaide toen vanaf de afrit weer de snelweg op.

Een achtervolging met zwaailicht en sirene volgde. De man reed via de berm weer de afrit op en reed zo hard dat de politie het veiliger vond de achtervolging te staken.

Rond 2.45 uur zagen ze de man weer op de A10. Daar reed hij 170, waar maximaal 100 km/u is toegestaan. Omdat ze vreesden dat hij weer zou vluchten, werd de man klemgereden op een afrit.

De man uit Huizen is nu voor de derde keer opgepakt voor rijden onder invloed van drank en voor de tweede keer voor rijden met drugs. Hij gaf toe weer te zijn gevlucht als hij niet was klemgereden.

Zijn rijbewijs is ingenomen. Hij bleek nog een boete te moeten betalen van 294 euro. Zijn auto is door de politie ’buitengebruikgesteld’. Als hij de boete niet binnen 28 dagen betaald, wordt de auto eigendom van Domeinen Roerende Zaken.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.