Grote heidebrand op Laapersheide in Hilversum [video]

HILVERSUM

Op de Laapersheide aan de zuidkant van Hilversum woedt maandagavond een grote heidebrand. De brand is rond 19.00 uur ontstaan.

Het gaat gepaard met veel rookontwikkeling. De rook is tot in de verre omgeving te zien.

De brandweer heeft opgeschaald naar een zeer grote brand en is met meerdere eenheden aanwezig. Daarbij zijn ook eenheiden vanuit Veiligheidsregio Utrecht. Die zijn nodig vanwege de omvang van de brand en de beperkte waterwinning.

Vanwege de lastig te bereiken locatie had de brandweer moeite om bij het incident te komen. Er zijn tien blusvoertuigen ingezet.

Grote heidebrand op Laapersheide in Hilversum [video]

De woordvoerder van de brandweer spreekt van een zeer grote brand. „Er staat een flink stuk van de Laapersheide in brand. Het is een uiterst ingewikkelde manier van blussen. De brand is van een dermate omvang en er is weinig water”.

De brandweer schat dat de omvang van de brand 5 tot 6 hectare is. Iets na 20.50 uur is de brand onder controle. Met een warmtebeeldcamera gaat worden gezocht naar eventuele verborgen brandhaarden.

Het nablussen gaat nog enige tijd duren. De brandweer heeft weten voorkomen dat het vuur kon overslaan naar het bos.

Lees ook: Brand Laapersheide: ’Overslaan op bos gelukkig voorkomen’

Het treinverkeer tussen Hilversum en Utrecht was korte tijd helemaal gestremd. Uit voorzorg was de elektriciteit van het spoor af gehaald, aldus de zegsman. Rond het spoor woedt nu geen brand meer. Het treinverkeer komt volgens hem weer langzaam op gang.

Grote heidebrand op Laapersheide in Hilversum [video]
© Mizzle Media
Grote heidebrand op Laapersheide in Hilversum [video]
© Mizzle Media

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.