Oud-Baarnse Astrid van Vugt met haar Rogier Hulst Foundation in race om Voorbeeld-prijs: ’Te veel zelfdoding onder jongeren’

Connie Vertegaal
Baarn

De Rogier Hulst Foundation van de oud-Baarnse Astrid van Vugt, die laagdrempelige hulp wil bieden aan jongeren die depressief en suïcidaal zijn, staat in de top 5 van de Voorbeeld verkiezing 2019.

De tegenwoordig in Alkmaar wonende Astrid van Vugt is bezig met een stemmencampagne op Facebook om in de top 3 te komen. Publiek kan tot en met 10 april een stem uitbrengen. In totaal 26 initiatieven dingen mee naar een geldprijs van 67.000 euro.

De Rogier Hulst Foundation heeft een tragische aanleiding: Astrids zoon Rogier maakte in 2012 een eind aan zijn leven. Na een periode van rouw en bezinning besloot ze zich in te zetten voor jongeren zoals Rogier, die zij omschrijft als creatief maar kwetsbaar.

De foundation wil broedplaatsen voor creativiteit realiseren, waar jongeren hun talenten kunnen ontwikkelen en waar ook activiteiten worden aangeboden om ze mentaal weerbaarder te maken.

Van Vugt: ,,Vier jaar geleden ben ik begonnen met mijn missie: zelfdoding onder jongeren is veel te hoog. In mijn ogen mist Nederland een juiste plek waar kwetsbare jongeren heen kunnen. Waar de drempel laag is, waar ze gehoord worden. Waar ze de juiste ondersteuning vinden.’’ De foundation organiseert ook bijeenkomsten voor nabestaanden, regelmatig ook in de omgeving van Baarn.

Info en stemmen: www.voor.nl/voorbeeld-projecten

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.