Premium

Burgemeester Gooise Meren in pak te water voor het goede doel: ’Het is goed zwemmen in de Vecht’[video]

Burgemeester Gooise Meren in pak te water voor het goede doel: ’Het is goed zwemmen in de Vecht’[video]
Burgemeester Han ter Heegde (links in blauw kostuum) haalt een nat pak in de strijd tegen kanker.
© Studio Kastermans/Ben den Ouden
Muiden

Enige sprake van koudwatervrees is er wel bij burgemeester Han ter Heegde van Muiden. Letterlijk. Samen met Mickey Pigeaud, Jimmy Fock en Barbara van der Vlugt staat hij namelijk op het punt in het water van de Vecht te springen.

Geheel gekleed staan de vier hand in hand op de rand van de steiger bij de Koninklijke Nederlandsche Zeil en Roei Vereeniging. Ter Heegde zelfs volledig in pak. Hij geeft zijn ambtsketen af en met een luide kreet springen ze de Vecht in.

Reden van deze frisse voorjaarsduik is een promofilmpje voor de Swim to Fight Cancer. Een landelijke evenement waarbij in heel Nederland mensen een stuk gaan zwemmen om geld in te zamelen voor kankeronderzoek.

De organisatoren van Gooise Meren hebben Ter Heegde gevraagd om mee te doen. Gezien het feit dat hij een dag later ook al meedoet aan de City Swim voor het goede doel, vond Ter Heegde dat hij dit in zijn eigen woonplaats niet kon laten schieten. Hij duikt 7 september dan ook weer de Vecht in.

,,Het is goed zwemmen in de Vecht’’, lacht hij als hij weer op de kant staat. ,,Ik kan het iedereen aanraden.’’

De organisatie hoopt op 500 deelnemers en nog veel meer sponsors. ,,Het doel is meer dan vier ton inzamelen’’, legt Mickey Pigeaud de lat maar meteen flink hoog.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.